Me Trumpin president, epoka e një shteti palestinez merr fund

123

Moebel THEMA

Ministri i Edukimit i Izraelit, Naftali Bennet, ka thënë sot se nocioni për një shtet palestinez ka marrë fund pas fitores së Donald Trumpit në zgjedhjet presidenciale në SHBA.
Sipas tij, një shtet palestinez do ta dëmtonte kauzën e vendit të tij për siguri dhe ligj, transmeton Express.

“Fitorja e Trumpit është një mundësi për Izraelin që menjëherë ta anulojë nocionin për një shtet palestinez në qendër të vendit, i cili do të dëmtonte sigurinë dhe ligjin tanë,” ka thënë Bennett.

“Ky është qëndrimi i presidentit të sapo zgjedhur… epoka e një shteti palestinez merr fund,” ka shtuar ai.

Comments