Ndërroi jetë piktori shqiptar, Gjelosh Gjokaj

600

Ka ndërruar jetë piktori i njohur shqiptar, Gjelosh Gjokaj.

Akademiku ka ndërruar jetë sot në orën 07:15 në një spital të Bayernit.

Anëtari i jashtëm i Akademisë së Shkencave dhe të Arteve të Kosovës, ishte themelues i shkollës së artit pamor – grafikës në Prishtinë. Ai la pas vetes më shumë se 3 mijë vepra në pikturë e grafikë.

Akademik Gjelosh Gjokaj u lind në vitin 1933 në Milesh të Tuzit në Mal të Zi.

Shkollën e Mesme të Artit dhe më pas, studimet e larta në Akademinë e Artit i kreu në Beograd. Diplomoi më 1963. Në vitet 1964-1969 themeloi degën e grafikës në Shkollën e Lartë Pedagogjike të Prishtinës. Nga viti 1969 deri më 1983, punoi dhe jetoi në Romë.Që prej 1983 jetonte në Augsburg, Gjermani.

Comments