Në numrin 143-400 mblidhen 210 mijë euro, qytetarët dyshojnë për manipulime ?!

167

 

Kryqi i Kuq i Maqedonisë, ka bërë të ditur se deri më tani si ndihmë për të goditurit nga vërshimet në Maqedoni, gjithsej janë mbledhur 13 milion e 610 mijë denarë ose 210 mijë euro, transmeton Zhurnal.mk

Akumulimi i donacionit është bërë në lidhjen telefonike 143-400 që është hapur mbrëmë dhe do të vazhdon të jetë aktiv edhe në ditët në vazhdim.
Sipas nenit 24, paragrafi 10 i Ligjit për tatimin e vlerës së shtuar, për shërbime të cilat mundësojnë donacione financiare për çështje humanitare, nuk paguhet TVSH-ja.

Ndryshe, nuk dihet saktë mënyra e menaxhimit të këtyre parave të akumuluara, se mos vallë ndokush do ti keqpërdora këta para dhe do ti ndanë në mënyrë jo proporcionale për të prekurit nga vërshimet.

Më poshtë ju ri-sjellim disa nga komete e qytetarëve që u publikuan sot nga Agjencia jonë, të cilët shprehin dyshime për keqpërdorime të këtyre parave dhe se këta para sipas tyre mund të shfrytëzohen vetëm për banorët e prekur nga vërshimet, maqedonas.

Komenti tjetër: Po prej ktu duhet te thiret sic e ceka me larte, burime te sigurta me lajmruan, se nuk shkojne grumbullimi i te hollave per Hasanbegun dhe demet e tjera qe i kaploi shqiptaret..
Like • Reply • 1 • 8 hrs

Komenti tjetër: Numri qe e ke sjell eshte 134400 e ai qe grumbullon mjete per fatkeqesine eshte 143400,ndarja bahet nga telekomi. Normal me mire eshte te dergohen mjete direkt te banoret.
Like • Reply • 1 • 8 hrs

Komenti tjetër: Po Mevlan Tahiri, nr qe e dhe ti eshte i sakte, por un i kisha gabu ne shkrim, tani u futa ke lista e thirjeve te natelit e pash se paskamgabuar ne shkrim.. me mire sic the eshte drejt perse drejti te jipen..
Like • Reply • 8 hrs

Komenti tjetër: Mev*** Tah*** Mjetet qe grumbullohen ne numrin 143400 shkojne ne llogari te kryqit te kuq ne fondin per ndihma,nuk ka manipulim ketu. Ndihma drejtperdrejt eshte me e ngadalshme,ketu me niqind mije dhirje per nje kohe te shkurte mblidhen mjete te konsiderueshme.
Like • Reply • 8 mins

Komenti tjetër: Nuk ju besoj aspak ktyre numrave
Like • Reply • 3 • 8 hrs

Komenti tjetër: Isma**i Shkoj direkt te vendi dhe ju ndihmoj si te mundem o me kra pune o me te holla e trasha
Like • Reply • 3 • 8 hrs

Komenti tjetër: Nev*, ky manipulimi me ndihma nga diaspora nuk daton nga sot, Kjo lojë e pistë daton ka shumë dekada. Ndihma më e mi¨re eshte në vend, direkt. Me shpin o me të holla. Jo matrapzgjinjve përfitues nga situata të ndryshme, në këtë rast nga dame natyrore. Klm

Comments