Pas murit më të gjatë, Kina ndërton urën më të gjatë prej qelqi

321

ura

Ura më e gjatë dhe më e lartë në botë, e ndërtuar nga qelqi, është hapur për vizitorët në Kinë.

Ura lidh dy shkëmbinj malorë, të njohur si malet Avatar, në provincën Hunan. Ura është e gjatë 430 metra dhe shtrihet në 300 metra lartësi mbi tokë. Ndërtimi i saj ka përfunduar në dhjetor dhe ka kushtuar 3.4 milionë dollarë.

qelq

Sipas zyrtarëve, ura e projektuar nga arkitekti izraelit, Haim Dotan, ka vënë tashmë rekordin botëror për arkitekturën dhe strukturën e saj./Insajderi.com

Comments