Presidenti palestinez dhe kryeministri izraelit shtrëngojnë duart në funeralin e Shimon Peres

124

 

Moebel THEMA

A still image taken from a video shows Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu and U.S. President Barack Obama attending the funeral of former Israeli President Shimon Peres in Jerusalem September 30, 2016. REUTERS/Pool via Reuters TV

Presidenti palestinez Mahmoud Abbas dhe Kryeministri i Izraelit Benjamin Netanyahu shtrënguan duart dhe shkëmbyen disa fjalë, sot në funeralin e Shimon Peres, ish-liderit izraelit që fitoi famë ndërkombëtare për rivendosjen e paqes me palestinezët.

Presidenti amerikan Barack Obama dhe udhëheqës të tjerë botërorë u mblodhën për funeralin në varrezat e Jeruzalemit, dy ditë pasi Peres, ish-presidenti dhe kryeministri izraelit, vdiq në moshën 93 vjecare.

“Kohë e gjatë, kohë  gjatë”, i thanë Obamas, Abbas Netanjahu dhe gruaja e kryeministrit Sara ,duke i dhënë dorën para fillimit të ceremonisë shtetërore.

Duke përshëndetur Abbas, Netanyahu i tha atij dhe pjesëmarrjes të tjerë : “Kjo është diçka që unë e vlerësoj shumë, në emër të popullit tonë dhe në emrin tim.”

Negociatat izraelite-palestineze kanë ngrirë që nga viti 2014 dhe Netanyahu dhe Abbas, thellësisht të ndarë mbi vendbanimet hebraike në tokë palestineze, nuk kanë mbajtur bisedime ballë për ballë që prej vitit 2010.

Comments