Rrufeja vret mbi 300 drerë në Norvegji

245

Rrufeja vret mbi 300 drerë në Norvegji

Më tepër se 300 drerë të egër janë vrarë nga rrufeja në Norvegjinë qendrore në atë që autoritetet zyrtare e kanë cilësuar si një masakër e madhe dhe e pazakontë natyrore.

Agjencia norvegjeze e mjedisit ka publikuar imazhe të frikshme që tregojnë kufomat e drerëve të shpërndara nëpër një zonë të vogël në pllajën malore të Hardangervidda.

Sipas agjencisë, 323 drerë u vranë nga rrufeja, nga të cilët 70 ishin këlyshë, transmeton Shqip.

Fatkeqësia natyrore besohet të ketë ndodhur gjatë një stuhie të fuqishme të premten.

Comments