Serbia në rrezik. Nga sekondi në sekond pritet të shpërthej vullkani i cili do të shfarosë mbi 3 milion njerez (VIDEO)

149

1

Ky vullkan po kërcënon të shkatërrojë Serbinë, Kroacinë, Bosnje! Shpërthim është e mundur çdo sekondë- Ky vullkan ukrahasuar me Vezuvit, i vetmi vullkan aktiv në territorin e Evropës, i cili është 79 vjet shkatërroi qytetin e Pompeit, Herculaneum dhe Stabia, njofton agjencia elajmeveve “Presheva jone” duke ju referuar esperteve nderkombetar per vullkane dhe mediave ataliane

Përndryshe, Vezuvi tani është konsideruar si një nga vullkanet më të rrezikshme në botë për shkak të popullsisë prej 3.000.000 njerëzve që jetojnë në afërsi të saj, preferenca e Vezuvit në eksplozivi (plinijskim) shpërthime.

Hulumtuesit u habitën kur zbuluan se vullkani Koli Albani ne Itali ehste aktiv përsëri, dhe pavarësisht nga fakti që kërcënon të shkatërrojë, lava e te ilit mund të bjerë nga vendet përreth dhe se në ditet e ardhshme mund të çojë në një katastrofë të vërtetë, dhe pasojat do të jenë fatale për të gjitha vendet e Ballkanit.

Shpërthim i fundit ishte 36,000 vjet më parë, një shkencëtar Fabricio Mara beson se ardhshme me siguri të jetë në mijë vitet e ardhshme.

Ky vullkan u krahasuar me Vezuvit, i vetmi vullkan aktiv në territorin e Evropës, i cili është 79 vjet shkatërroi qytetin e Pompeit, Herculaneum dhe Stabia.

Përndryshe, Vezuvi tani është konsideruar si një nga vullkanet më të rrezikshme në botë për shkak të popullsisë prej 3.000.000 njerëzve që jetojnë në afërsi të saj, preferenca e Vezuvit në eksplozivi (plinijskim) shpërthime.

Shkencëtarët e kanë quajtur kolegët e tyre për të ndjekur zhvillimet në Koli Albani vullkan për të parashikuar shpërthimi eventual dhe moti evakuojnë popullatën.

https://www.youtube.com/watch?v=FmYs8OI9Emc

Comments