Zvicra përshpejton procesin e Ligjit të azilit

137

Moebel THEMA

Dega ekzekutive e Zvicrës të mërkurën njoftoi për planet ndaj rritjes së përpunimit të kërkesave për azil, duke u mbështetur në një rezultat të referendumit nga rritja e emigrantëve afrikanë që përpiqen për të hyrë nga Italia, shumë prej tyre duke shpresuar që të kalojnë për të arritur në Gjermani.

Ndryshe nga Gjermania dhe Italia, Zvicra nuk është anëtare e Bashkimit Evropian, por ka kufij të hapur me bllokun, transmeton KosovaPress.

Ministri Maurer tha në një deklaratë javën e kaluar se janë rritur arrestimet përmes “kufirit të gjelbër” të Zvicrës, përgjatë rrugëve të ngushta të cilat nuk janë aq të monitoruara nga rojet kufitare, si dhe numri i aplikimeve për azil në Zvicër ka rënë.

Comments