Intelektuali serb: Kosova bëri luftë çlirimtare, ndërsa Serbia ka kryer gjenocid të pastër

575

Gjatë një tubimi të intelektualëve serbë në Beograd, Advokati i njohur Srgja Popoviç, akuzon si pozitën ashtu dhe opozitën për racizëm dhe për politika kolonialiste ndaj Kosovës.

Duke e pranuar publikisht se politika serbe ndaj shqiptarëve ka qenë dhe vijon të mbetet radikale. Një intelektual serb ka dalë tërësisht kundra rrymës duke i cilësuar krimet serbe në Kosovë një gjenocid të pastër.

Ai gjithashtu flet edhe për politiken e Aparteidit serb ndaj shqiptarëve – „për atë, -thotë ai – shqiptarët kishin të drejtë për vetëmbrojtje“.

 

 

Në këtë moment ngrihet në këmbë nga radhët e publikut, kryetari i opozitës Boshko Obradovic i cili e kundërshton ashpër me folësin, duke tentuar ta frikësojë dhe ti mbyllë gojën.

Atëherë, intelektualët e dëbojnë nga tubimi, kryetarin e opozitës Boshko Obradoviç.

Telegramisot.com e ka siguruar videon e plotë të këtij takimi intelektualesh.

Comments