Komisioni Shtetëror Zgjedhor ka njoftuar se deri tani janë paraqitur 4872 qytetarë të Maqedonisë që janë me punë të përkohshme në diasporë por që janë të interesuar për të votuar për zgjedhjet e parakohshme parlamentare .

Nga 29.858 persona të paraqitur si votues të dyshimtë, 83 persona janë paraqitur dhe të njejtët janë shtuar listës të votuesve.

KSHZ gjithashtu thotë se qytetarët e Maqedonisë që punojnë jashtë shtetit duhet të vazhdojnë me paraqitjen në përfaqësitë diplomatike ose në formë elektronike, se janë të interesuar të votojnë.