Roli i euroambasadorit Zhbogar, Nikovski: Asgjë, përveç politikave të Brukselit; Ruzhin: Vendi do të filloj bisedimet për antarësim

234
Ish Ambasadori Risto Nikovski, vlerson se nga euro Ambasadori i ri në Maqedoni Samuel Zhbogar, vendi nuk mund të pres asgjë, por vetëm zbatimin e politikave të Brukselit që sipas tij përmbajn bllokada dhe kushtëzime se për tu antarsuar vendi në BE së pari duhet të ndërrohet emri.
“Nga Zhbogar nuk mund të presim asgjë të vacant, ai do ta zbatojë politikën e Brukselit e cila tani më është e njohur, e ajo politik është bllokad, kërcnim dhe ksuhtëzim, së pari emrin pastaj antarësim. Me një fjalë është një ngacmim, nuk ka lidhshmëri aspak me demokracin, drejtësin, ligjet apo parimet, por është politik standarde që Zhbogar do ta vazhdojë”, tha Risto Nikovski, ish ambasador.
Por profesorin Universitar, Nano Ruzhin mendon ndryshe nga Nikovksi. Sipas tij është mirë që si përfaqesues I BE-së në Maqedoni vjen një personalitet I cili e njeh mirë mentalitetin e popujve të Ballkanit dhe shpreson që në mandatin e tij Maqedonia të filloj bisedimet për antarësim në BE.
“Praktikisht fitojm person I cili ka njohuri për evulimin politik në Maqedoni, kupton nga pak edhe Maqedonisht, por gjithashtu  fitojm edhe një lloj lobisti, pasi që përmbajtja e punës së tij do të jetë, përveç tejkalimit të krizave politike, të paraqes një këndvështrim më të mirë për Maqedonin në Bruksel”, tha Nano Ruzhin, profesor universitar.
Sipas Ruzhinit, Ambasadori I ri I BE-së nuk do të humbë 2 deri më tre vite për tu njoftuar me realitetin në Maqedoni, por do ti definoj parametrat e politikës së BE-së  drejt vendit.
Comments